Historie

2019

In 2019 vielen twee van de drie competitieteams van BVM’81in de prijzen. Het eerste team (mix) werd voor het derde jaar op rij kampioen in de eerste klasse van de Recreanten Competitie Midden Limburg. Het tweede team (mix) behaalde een derde plek in de tweede klasse. Het herenteam handhaafde zich keurig in de hoogste klasse. Op de afsluitende feestavond (tevens ook de prijsuitreiking) van de Recreanten Competitie Midden Limburg was een grote groep BVM’81-spelers aanwezig. Voor het vierde jaar op rij was er veel belangstelling voor het toernooi met aansluitend de BBQ voor de eigen leden en hun introducé. Om de clubkas verder te spekken neemt BVM’81 deel aan de spaaracties van de Rabobank en Plus supermarkt Van Velzen. De kaartavond in december was zoals gewoonlijk ook weer druk bezocht. Badminton Nederland organiseert een Air Badminton Festival in Maastricht, Airbadminton is een nieuwe vorm van badminton die buiten beoefend kan worden met een nieuwe, zwaardere shuttle.

2018

Voor het eerst sinds vele jaren had BVM’81 dit jaar geen team meer in de NBB Regio Competitie. In de Recreanten Competitie Midden Limburg was BVM’81 met drie teams vertegenwoordigd en niet zonder succes. Het herenteam werd kampioen in de tweede klasse en promoveerde daardoor naar de eerste klasse. Het eerste mix-team prolongeerde haar titel in de eerste klasse, een knappe prestatie. Het tweede mix-team wist op de laatste speeldag de laatste plek te verlaten en wendde daardoor degradatie na de derde klasse af. In 2018 neemt BVM’81 wel noodgedwongen afscheid van de jeugdafdeling. Vanwege het lage aantal jeugdleden is deze afdeling helaas niet meer rendabel. De nog overgebleven jeugdleden maken de overstap naar BC WIK. Het jaarlijkse toernooi, incl. BBQ voor de eigen leden en hun introducé was ook dit jaar weer een succes. Ook de gezamenlijke afsluiting van de competitie en de kaartavond in december werden weer druk bezocht.

2017

Slechts één BVM’81-team was ingeschreven voor de NBB Regio Competitie, het betrof hier het enige jeugdteam van BVM’81. Wel was BVM’81 goed vertegenwoordigd in de Recreanten Competitie Midden Limburg (RCML). Drie teams verschenen aan de start van de competitie en niet zonder succes: het eerste mix-team veroverde de titel in de eerste klasse en het herenteam, uitkomend in de tweede klasse, behaalde een keurige derde plek. Het tweede mix-team, uitkomend in de tweede klasse eindigde keurig in de middenmoot. De prijzen werden opgehaald tijdens de jaarlijkse afsluitende feestavond van de RCML Competitie in Maasbracht. Het aantal jeugdleden van BVM’81 neemt snel af, de oudere jeugdleden verlaten de club vanwege studie en er komen weinig nieuwe jeugdleden bij, ondanks de nodige wervingsacties. Ondanks het lage aantal jeugdleden was er in december voor de jeugd weer het oliebollen- en wafeltoernooi en dat was ook nu weer een succes. Dat gold ook voor de kaartavond en het Toernooi met aansluitend de BBQ.

2016

Dit jaar vierde BVM’81 haar 35-jarig jubileum, er werd een Jubileum Toernooi georganiseerd voor de leden, die bovendien een introducé mochten meenemen. Aansluitend was er een feestavond met BBQ. De opkomst was enorm, leden van alle drie de groepen die BVM’81 heeft (BOD, Junioren en Senioren), waren aanwezig. Op competitie vlak waren er geen successen: er streden twee teams in de NBB Regio Competitie en twee teams in de Recreanten Competitie Midden Limburg mee. BVM’81 liet ook haar gezicht zien op het Nazomerplein Festijn van de basisschool, dit met het oog op de aanwas van de jeugdleden. Een compleet badmintonveld werd opgezet en ondanks de belangstelling tijdens het evenement voor de badmintonsport leverde het helaas geen nieuwe jeugdleden op. De jaarlijks terugkerende activiteiten, te weten o.a. de nieuwjaarsreceptie, de kaartavond, gezamenlijke afsluiting van de Competitie en het Oliebollen- en wafeltoernooi waren weer drukbezocht.

2015

Dit seizoen speelden de BVM’81 teams op competitieniveau niet mee om de prijzen. Twee teams namen deel aan de NBB Regio Competitie en twee teams speelden mee in de Recreanten Competitie Midden Limburg. Om meer seniorleden te werven, nam BVM’81 voor het tweede jaar deel aan het Project “Sport laat je groeien”, met als doel meer bewoners uit het dorp laten deelnemen aan de sportactiviteiten die Munstergeleen rijk is. Zo verzorgden een aantal leden van BVM’81 in de maanden mei en juni een serie lessen voor een groep 55-plussers. De opkomst was groot, maar helaas leverde het geen extra leden op. Voor de leden was er dit jaar een feestavond met BBQ, een kaartavond en een nieuwjaarsreceptie. De competitieteams hadden een gezellige afsluiting van de competitie. De vloer in de sporthal van Munstergeleen werd in de zomervakantie vervangen door een nieuwe vloer, de vertrouwde kleur groen maakte plaats voor lichtblauw, wat voor de meeste leden in het begin even behoorlijk wennen was.

2014

Voor het eerst in de geschiedenis kon het BVM’81 Vroeg Op Toernooi geen doorgang vinden. Oorzaak: een te gering aantal inschrijvingen, dit was een behoorlijke domper. Het toernooi kon in het verleden altijd rekenen op een groot deelnemersveld. BVM’81 was met drie teams actief in de competitie: twee teams speelden in de regiocompetitie van de NBB en een derde team speelde voor het eerst mee in de Recreanten Competitie Midden Limburg. Deze wordt georganiseerd buiten de NBB om, de kosten voor deelname zijn veel lager en de poules zijn groter. Geen van de teams viel in de prijzen dit jaar. Om meer leden te werven, nam BVM’81 voor de derde keer op rij deel aan de Week van het Badminton (initiatief van de NBB voor het werven van leden). Tevens startte aan het eind van het jaar het project “Sport laat je groeien”. Dit project richt zich op de bewoners van Munstergeleen, door het onder de aandacht brengen van het sportaanbod binnen het dorp door hoopt men de bewoners meer aan het sporten te krijgen. Zoals gewoonlijk waren de (niet) badminton-gerelateerde jaarlijkse activiteiten (kaartavond, afsluiting competitie, oliebollen- en wafeltoernooi) weer druk bezocht.

2013

Op competitievlak was het een mooi jaar voor BVM’81. Met 4 teams werd er deelgenomen aan de NBB regio competitie. Het vierde team, het jeugdteam, miste op een haar na het kampioenschap en legde beslag op de tweede plek. Het tweede team werd kampioen in haar klasse en promoveerde zo naar de eerste klasse. Op de laatste zondag van januari werd het competitieseizoen afgesloten middels een gezellig samenzijn, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. In september nam BVM’81 voor de tweede keer deel aan de week van het Badminton (initiatief van de NBB voor het werven van leden). Was er bij de vorige editie nog de nodige belangstelling, dit keer was de animo helaas nul. Dit ondanks de nodige promotie (posters, flyers en oproep in de Munstergelaener). Het BVM’81 Vroeg Op Toernooi telde dit jaar 75 deelnemers. Geen slecht aantal, maar ver verwijderd van de jaren waarop we meer dan 100 spelers mochten verwelkomen. Trainer Frans Toorop en zijn vrouw waren dit jaar 50 jaar getrouwd, reden om ook Frans bij BVM’81 in het zonnetje te zetten. Vele competitiespelers kwamen Frans en zijn vrouw de felicitaties overbrengen.

2012

Het BVM’81 Toernooi had dit jaar slechts 59 inschrijvingen, een historisch dieptepunt. De sfeer was er echter niet minder om. BVM’81 nam dit jaar met 4 teams deel aan de NBB competitie maar er werden geen prijzen binnengehaald. Wel werd dit jaar voor het eerst met alle competitieteams het seizoen gezamenlijk afgesloten met een gezellige nazit aansluitend aan de laatste thuiswedstrijden van het seizoen. De feestelijke gelegenheid vond plaats in ’t Trefpunt, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. In juni nam Ton de Bruijni afscheid als jeugdtrainer van BVM’81, dit na een dienstverband van meer dan 30 jaar! Vanwege de grote verdiensten werd hem in september een afscheidsreceptie aangeboden. Deze receptie werd een gezellige middag met een grote opkomst. Overige activiteiten dit jaar waren de kaartavond en het oliebollen- en wafeltoernooi. Om leden te werven werd ook deelgenomen aan de dag van de wijk. In het centrum van Munstergeleen bemande BVM’81 een marktkraam waar geïnteresseerden informatie konden krijgen over de badmintonsport en het lidmaatschap bij BVM’81. Op straat voor de kraam werd zelfs een badmintonveld opgezet!

2011

In 2011 vierde BVM’81 haar 30-jarig jubileum. Op zaterdag 2 juli werd dit heuglijke feit gevierd op de binnenplaats van ’t Trefpunt. Het werd een memorabele avond. Er werd gestart met een toost met champagne, daarna werd de barbecue aangestoken en was er de rest van de avond voldoende aandacht voor de inwendige mens. Naast het spijkerslaan was er ook een quiz om zo de slimste BVM-emmer te vinden. Ook was er aandacht voor onze drie jubilarissen, Theo, Bert en Ton, alle 3 al 30 jaar lid van de vereniging. Ook zij mochten achter de quiztafel plaatsnemen om hun kennis te testen. Tijdens de jaarlijkse kaartavond in december werden de drie jubilarissen nog eens in het zonnetje gezet. Theo, Bert en Ton ontvingen uit handen van Albert Valentijn (NBB Regio Limburg) de bronzen Erepenning van de NBB. Deze penning was pas twee keer uitgereikt in Limburg, en nu dus 3 keer op een avond. De heren ontvingen deze prachtige onderscheiding vanwege hun inzet voor de badmintonsport de afgelopen 30 jaar! BVM’81 nam met 6 teams deel aan te Competitie, maar prijzen werden er niet binnengehaald dit jaar. Wel kregen de teams nieuwe tenues. Het jeugdteam was nog het dichtst bij een prijs, ze werden keurig tweede, op slechts één punt van de nummer 1 in hun poule.

2010

Het BVM’81 herenteam (Team 4) werd dit jaar kampioen in hun klasse en de teamleden werden vervolgens door Paul en Anneke van ’t Trefpunt in geheel nieuwe Tenues gestoken als beloning! De overige 6 teams haalden geen prijzen binnen. In de zomer was er voor de leden een feestavond/BBQ. In de wintermaanden waren er de bekende activiteiten zoals de kaartavond en het oliebollenen wafeltoernooi. Ook de Holland Casino sponsoravond werd met een grote delegatie BVM’81 leden bezocht. Ook het BVM’81 Vroeg Op Toernooi mocht rekenen op een groot deelnemersveld.

2009

Voor de tweede keer nam BVM'81 deel aan de Holland Casino Sponsor Competitie, wederom zonder in de prijzen te vallen. Het enige jeugdteam van BVM'81 (Team 7) werd dit jaar kampioen in hun klasse. Op zondag 25 januari speelde het team in de Sporthal van Munstergeleen tegen de nummer twee uit hun poule, bij gelijk spel of winst was BVM 7 kampioen. De spelers van team 7 lieten er geen gras over groeien en wisten de wedstrijd winnend af te sluiten! Na de wedstrijd werden de spelers door het bestuur gehuldigd. Net als in 2005 werd er een Badminton Stuif-es-in georganiseerd met als doel nieuwe leden te werven. Helaas bleef het succes dit keer uit en werden nauwelijks nieuwe leden binnengehaald.

2008

Om de clubkas te spekken werd er voor het eerst ingeschreven voor de Holland Casino Sponsor Competitie. Een grote delegatie van BVM reisde op 31 januari naar Valkenburg om de strijd aan te gaan met andere verenigingen uit het Limburgse land. Helaas viel BVM'81 niet in de prijzen deze avond, gezellig was het wel, een nieuwe traditie geboren? De toekomst zou het leren. In juli organiseerde de Gemeente-Sittard-Geleen de Jeugdolympiade. BVM'81 nam samen met Andraste de organisatie van de Badmintontak voor zijn rekening. Mede dankzij de vele vrijwilligers van onze club, onder leiding van Ton de Bruijni, werd het Badminton Toernooi een groot succes! Voor aanvang van de competitie in september werden de competitieteams in het nieuw gestoken. De aanschaf van deze nieuwe kleding was alleen mogelijk dankzij een gulle bijdrage van onze sponsoren. Middels het verkopen van loten voor de Grote Clubactie in de maanden september/oktober werd de clubkas extra gespekt. BVM'81 liet ook van zich horen tijdens de zeskamp welke door Fanfare Juliana Munstergeleen werd georganiseerd, BVM'81 won deze zeskamp overtuigend en liet o.a. de handballers, voetballers en boksers van Munstergeleen ver achter zich.

2007

Een cameraploeg van Streekomroep Start bracht een bezoek aan het Vroeg Op Toernooi, ze maakten er een leuke reportage van die een week lang op TV te zien was. Voor het eerst in jaren was er trouwens een terugloop te zien in het aantal deelnemers aan ons Toernooi, maar we mogen nog steeds spreken van een geslaagd toernooi. Het eerste team, dat in de 4e klasse landelijk opereerde, was gedegradeerd, hetgeen echter geen schande was gezien de opponenten. In dit jaar werd er ook een vervolg gegeven aan de T-Shirt actie uit 2005. Ook dit jaar werd deze actie weer een waanzinnig succes, meer dan 30 leden bestelden weer een Clubshirt met hun eigen unieke opdruk op de rugzijde ervan.

2006

Dit jaar bestond BVM'81 25 jaar. Het vooraf gestelde doel van het eerste team om weer terug te promoveren naar de landelijke competitie werd ruimschoots gehaald. Het hele seizoen draaide men bovenin mee, met als resultaat een 2e plaats. BVM 7 (jeugdteam) werd kampioen, alle overige teams draaiden goed mee, met bijna alleen maar hoge middenmoot-plaatsen. Het Vroeg Op Toernooi haalde wederom een recordaantal deelnemers in het jubileumjaar. In 2006 werd er (wederom) een nieuwe puntentelling geïntroduceerd: rallypointsysteem tot 21 (best of 3 sets). In oktober vierde BVM'81 haar 25-jarig jubileum. De jeugdleden brachten een bezoekje aan de bioscoop terwijl er voor de senior leden een feestavond was. Tijdens de feestavond werden de leden die al van meet af aan lid zijn van de club extra in het zonnetje gezet. Urly de Sera, Ton de Bruijni, Zef Dreessen, Theo Verblakt en Bert Clement ontvingen uit handen van burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen een attentie. Theo Verblakt kreeg zelfs de Speld van Verdienste van de gemeente Sittard-Geleen opgespeld, omdat hij reeds 25 jaar een bestuursfunctie vervult binnen de club.

2005

Het eerste team wist zich niet te handhaven in de vierde klasse en degradatie was een feit. Het herenteam (BVM 7) werd kampioen en wist dit zelfs al net na de helft van de competitie te bereiken. Na enkele malen bij het Vroeg Op Toernooi ook een B-klasse gehad te hebben, werd deze weer afgeschaft en werd het weer een vertrouwd eendaags C-toernooi. Het aantal deelnemers groeide naar recordhoogte, voor het eerst werd de grens van 100 deelnemers doorbroken. Om de ledenaanwas veilig te stellen, organiseerde BVM’81 in de maand mei een Badminton Stuif-es-in. Er kwamen veel mensen af op deze Stuif-es-in en we konden dan ook enkele nieuwe leden verwelkomen. Dit jaar was de eerste editie van een evenement dat waarschijnlijk een jaarlijkse BVM-traditie leek te gaan worden: Het BVM-darttoernooi. Het clublogo werd vernieuwd, het nieuwe logo was ontworpen door Ivo Delahaye. Vlak voor de zomervakantie werden de douches van de sporthal vernieuwd. Voor aanvang van de competitie was het mogelijk om een BVM T-shirt te bestellen met op de rug een gepersonaliseerde opdruk. De actie was een groot succes!

2004

Voor het eerst sinds jaren vond er weer een wisseling in het bestuur plaats. Secretaris Leon Dieteren nam na 17 jaar afscheid als bestuurslid. In de algemene ledenvergadering van 29 maart 2004 werd Ivo Delahaye als zijn opvolger gekozen. Het eerste team behaalde in het eerste seizoen in de vierde divisie een verdienstelijke vierde plek, voor het eerst was handhaving in de landelijke klasse een feit. Het vierde team behaalde het kampioenschap in de derde klasse en promoveerde rechtstreeks naar de tweede klasse district.

2003

Geen enkel team werd kampioen, maar alle teams draadien wel goed mee in de competitie. Ondanks het feit dat het eerste team geen kampioen werd, speelden ze toch in de 4e klasse landelijk. Daarmee had BVM’81 na een paar jaar weer een team in de landelijke competitie

2002

Het jubileumjaar werd waardig afgesloten door de competitieteams. Ofschoon geen enkel team een kampioenschap wist te behalen, promoveerden uiteindelijk de eerste drie teams. Het eerste team promoveerde naar de hoofdklasse en zette opnieuw een goede stap in de richting van de landelijke klasse. Het tweede team promoveerde naar de eerste klasse, waardoor er twee teams met veren shuttles gingen spelen. Een primeur voor BVM’81. Het derde team kwam uit in de herencompetitie en zorgde via een tweede plek en promotie naar de eerste klasse voor de tweede primeur in dit succesvolle seizoen!

2001

BVM'81 vierde dit jaar haar 20-jarige bestaan. De vereniging bestond inmiddels uit een 55+ afdeling, een recreatie-afdeling, drie jeugdgroepen en een seniorengroep.

1997

Het eerste team degradeerde uit de 4e klasse landelijk en speelde weer in de districtscompetitie. Verschillende spelers hingen het racket voor een tijdje in de wilgen en uiteindelijk werd het team zelfs teruggetrokken. Het tweede team speelde op dat moment in de tweede klasse, en werd het nieuwe eerste team.

1996

BVM’81 herstelde van de vrije val. Het eerste team werd tweede in de tweede klasse en promoveerde uiteindelijk naar de eerste klasse.

1995

Het eerste team promoveerde opnieuw en voor het eerst speelde BVM '81 mee in de landelijke divisie. Het team zou gaan uitkomen in de vierde klasse landelijk.

1994

Het eerste team promoveerde naar de hoofdklasse district, weer een primeur voor BVM '81, de landelijke competitie lonkte!

1990

Bert Clement trad aan als voorzitter, het bestuur bestond verder uit penningmeester Theo Verblakt en secretaris Leon Dieteren.

1989

Het eerste team werd voor het eerst kampioen en zorgde voor een verrassing in de districtscompetitie door voor de tweede keer op rij te promoveren. Het team promoveerde naar de eerste klasse district.

1988

Het eerste team eindigde na een spannend seizoen als tweede in de derde klasse (op dat moment de laagste klasse). De beste prestatie ooit, maar rechtstreekse promotie werd aanvankelijk niet gerealiseerd. Vlak voor de competitiestart in 1988 ontving het bestuur echter een bericht, waarin stond dat BVM’81 alsnog was gepromoveerd naar de tweede klasse district. Een primeur!

1987

Leon Dieteren volgde Marlie Dieteren in februari op als secretaris.

1985

Jo Lenssen trad aan als voorzitter.

1984

Het jaar waarin voor het eerst een senioren-toernooi georganiseerd werd. Het werd ondanks het geringe aantal deelnemers (35) een succes. Finalist in drie onderdelen was destijds Frans Toorop, die enkele jaren later de seniorentraining voor lange tijd op zich nam. Een andere primeur die dag was de eerste vermelding van BVM '81 op de radio. Via de ROZ (Regionale Omroep Zuid, nu bekend als L1) werden de uitslagen van het toernooi de ether ingeslingerd.

1983

In het seizoen '83/'84 was BVM’81 al uitgegroeid tot een vereniging met 165 leden en nam het met 7 teams deel aan de competitie. Nog steeds zonder succes overigens. Er werden wel steeds vaker wedstrijden gewonnen. Het officiële clubembleem was in dit jaar ontworpen door Jan Knarren en werd in de Algemene Ledenvergadering van dit jaar vastgesteld.

1982

Jan Bijen trad aan als voorzitter, Marlie Dieteren volgde Hanny Bijen op als secretaris. BVM '81 speelde voor het eerst met 1 team mee in de derde klasse van de districtscompetitie, bijna alle wedstrijden werden met 8-0 verloren. Daarnaast speelden voor het eerst enkele teams in diverse klassen van de jeugdcompetitie.

1981

De – toenmalige - gemeente Munstergeleen besloot een sporthal te bouwen in Munstergeleen. Voorwaarde was wel dat er in het dorp verenigingen opgericht werden, die van de sporthal gebruik gingen maken. Op initiatief van Lex v/d Eerenbeemd werd in het jeugdhuis te Munstergeleen de belangstelling gepeild voor de oprichting van een badmintonvereniging. Dit gebeurde op 1 juli 1981 en leidde tot de vorming van een oprichtingswerkgroep bestaande uit: Chris v/d Broek, Hanny Bijen en Theo Verblakt. De eerste Algemene Ledenvergadering vond plaats op 28 september 1981, waarin de naam van de vereniging meteen werd veranderd van Badminton Club Munstergeleen in Badminton Vereniging Munstergeleen ‘81 De officiële oprichtingsakte van de vereniging werd bij de notaris opgemaakt en draagt de datum 6 november 1981. Ter bekrachtiging van de statuten verschenen toen: Christianus Jacobus van den Broek en Johanna Margaretha Maria Kuiper (alias Hanny Bijen). Het bestuur bestond vanaf dat moment uit Chis v/d Broek (voorzitter), Hanny Bijen (secretaris) en Theo Verblakt (penningmeester). Ook de Gemeente Munstergeleen toonde haar belangstelling en ondersteunde het initiatief en maakte dit kenbaar in een brief van 27 augustus 1981.