Covid19 Update: Versoepelingen en Badminton

Woensdag 12 mei 2021

Op de persconferentie van 11 mei heeft de overheid bekend gemaakt om op woensdag 19 mei de volgende stap (stap 2) van de versoepelingen in gang te zetten. Echter onder voorbehoud, de volgende stap kan alleen genomen worden als de komende week de daling in besmettingen en ziekenhuis opnames/bezetting doorzet. Daarom heeft de overheid nog een “pauzeknop" ingebouwd, het definitieve besluit over het nemen van stap 2 wordt daarom pas op maandag 17 mei genomen.

Voor de binnensport betekent stap 2 het volgende:
• personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand.
• maximaal 30 personen in de sporthal/ruimte
• kleedlokalen en douches blijven dicht
• registratie en gezondheidscheck bij binnenkomst
• mondkapje mag alleen tijdens het sporten af

Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk wat dit voor ons badmintonners betekent. We zijn nog in afwachting van het sport- en badminton protocol. Dit protocol zal worden opgesteld door NOC*NSF en Badminton Nederland. Wel is al duidelijk dat het spelen van de dubbel/mix spelvormen onder deze voorwaarden NIET mogelijk is.

In het najaar van 2020 hebben we onder onze leden gepeild hoe groot de belangstelling was voor het spelen van alleen de single spelvorm. Het aantal spelers welk toen bereid was tot alleen het spelen van de single spelvorm was net niet op een hand te tellen…..

Zodra we het badminton protocol ontvangen zullen we jullie weer verder op de hoogte houden.

Nog even geduld en blijf gezond!

< terug naar alle nieuwsberichten