Voorlopig tot half januari 2021 nog geen badmintonnen

Donderdag 10 december 2020

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het dagelijks aantal Covid-19 besmettingen de laatste week weer een sterk stijgende lijn vertoonde. We hadden allemaal de hoop dat de cijfers verder zouden dalen, maar het tegendeel was een feit. Het zal dan ook zeker geen verrassing zijn dat het kabinet tijdens de persconferentie van dinsdag 8 december geen versoepelingen heeft aangekondigd. Sterker nog, mochten de cijfers blijven stijgen de komende week dan komen strengere maatregelen weer in het zicht.

Voor ons badmintonners betekend dit concreet dat we nog zeker tot half januari niet kunnen starten met badmintonnen.

In onze laatste nieuwsbrief hebben we gepeild of er voldoende belangstelling zou zijn voor het spelen van single trainingsvormen. Er zijn helaas weinig reacties binnen gekomen en van deze reacties was slechts een handjevol geïnteresseerden. Mocht je nog niet gereageerd hebben en wel interesse hebben dan kan dit nog steeds door het sturen van een mailtje.

Premier Rutte en minister Van Ark van Sport hebben woensdag 9 december met de sportorganisatie NOC*NSF en voetbalbond KNVB om tafel gezeten om te kijken of Nederlanders weer zo snel mogelijk meer kunnen sporten. Het kabinet kondigde dinsdag 8 december op de persconferentie al wel aan dat een selecte groep van ongeveer 1000 voetballers en ongeveer 5000 topsporters in andere sporten vanaf 17 december weer in topsportcompetities kunnen trainen en wedstrijden spelen.

De sportorganisaties hopen dat er snel meer mogelijk is, maakten ze vandaag aan Rutte en Van Ark duidelijk.  Daar is helaas op dit moment nog geen zicht op. Ook vraagt het kabinet aan het OMT of vanaf januari weer iedereen in de amateursport kan gaan trainen. Dan wordt er specifiek gekeken of de groepen groter kunnen zijn dan het huidige maximum.We volgen deze ontwikkelingen natuurlijk op de voet en zullen jullie uiteraard op de hoogte houden.

Voor nu wensen we jullie fijne feestdagen en de beste wensen voor 2021.
Feestdagen die voor ons allen dit jaar anders zullen zijn dan we gewend zijn.
Blijf gezond!

Bestuur van BVM’81

< terug naar alle nieuwsberichten