Geen badminton tot en met 10 november 2020

Dinsdag 13 oktober 2020

Beste badmintonvrienden, 

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het aantal Covid19 besmettingen de laatste twee weken, dagelijks met forse aantallen, verder toenam. Dit ondanks de verscherpte maatregelen die de overheid op 28 september invoerde. Nog strengere maatregelen konden dan ook niet uitblijven en op dinsdag 13 oktober volgde een nieuwe persconferentie van de overheid. Naar aanleiding van deze persconferentie gelden er per woensdagavond 14 oktober vanaf 22.00 uur voor de sportwereld nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook een flinke impact op badmintonnend Nederland. De maatregelen gelden voor een periode van 4 weken. 

We volgen in deze de richtlijnen van de NBB en NOC*NSF, woensdagavond 14 oktober ontvingen we de aangepaste regels voor de badmintonsport, voor de senioren gelden de volgende regels: 
• Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar de 1,5 meter moet binnen de sport wel worden gehandhaafd. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen (inclusief jeugdspelers) in de sporthal. 

Wij als bestuur hebben daarom besloten om de komende vier weken alle badminton activiteiten stop te zetten. De enige speelvorm die is toegestaan biedt te weinig mogelijkheden binnen onze vereniging. Concreet betekent dit dat tot en met dinsdag 10 november niet gebadmintond kan worden. De overheid heeft aangegeven dat er rond 27 oktober een evaluatie zal plaatsvinden, mochten de regels dan aangepast worden (versoepeld of verder aangescherpt), dan brengen we jullie natuurlijk meteen op de hoogte van de nieuwe regels. 

Competitie 
Ook de RCML-Competitie ligt gedurende een periode van zeker 4 weken stil. 

We hopen jullie hiermee voldoende op de hoogte gebracht te hebben. 

Met sportieve groet en blijf gezond, 

Theo, Sandra en Ivo

< terug naar alle nieuwsberichten