Nog geen badminton bij BVM'81, we wachten op Stap 3 van het openingsplan

Woensdag 19 mei 2021

Op de persconferentie van 11 mei heeft de overheid bekend gemaakt om op woensdag 19 mei de volgende stap (stap 2) van de versoepelingen in gang te zetten. Echter onder voorbehoud, deze volgende stap kan alleen genomen worden als de daling in besmettingen en ziekenhuisopnames/-bezetting doorzet. Daarom had de overheid nog een “pauzeknop" ingebouwd. Op maandag 19 mei heeft de overheid definitief besloten dat de versoepelingen per 19 mei kunnen doorgaan.

Voor de binnensport betekent stap 2 het volgende:

  • personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand, geen wedstrijden;
  • er moet tijdens het hele speelmoment met vaste koppels gespeeld worden;
  • maximaal 30 personen in de sporthal/ruimte;
  • kleedlokalen en douches blijven dicht;
  • registratie en gezondheidscheck bij binnenkomst;
  • mondkapje dragen verplicht, mag alleen tijdens het sporten af.

Badminton Nederland heeft op maandag 17 mei een aangepast Badminton Protocol gepubliceerd en de belangrijkste conclusie uit dit protocol is dat op dit moment alleen de single trainingsvorm gespeeld mag worden met in achtneming van 1,5 meter afstand.  Bovendien moet het hele speelmoment met vaste koppels gespeeld worden (wedstrijden spelen is zeker niet toegestaan). Het protocol is te bekijken op de website van Badminton Nederland: www.badminton.nl.

In het najaar van 2020 hebben we onder onze leden gepeild hoe groot de belangstelling was voor het spelen van alleen de single spelvorm. Het aantal spelers dat toen bereid was tot alleen het spelen van de single spelvorm (trainingsvorm, geen wedstrijd) was net niet op een hand te tellen. Met zo’n laag aantal spelers is het ook financieel onverantwoord om de zaal te huren. Is je mening sinds de laatste peiling veranderd, en is er wel interesse voor het spelen van deze vorm, laat het ons dan alsnog weten!

Het bestuur heeft dan ook besloten om voorlopig de badmintonactiviteiten nog niet op te starten. We wachten op stap 3 in het openingsplan waar verdere versoepelingen voor de binnensport op het programma staan. Op 1 juni is er een nieuw beslismoment en persconferentie over het wel of niet nemen van stap 3 van het openingsplan. Op dit moment is nog niet bekend welke verdere versoepelingen in stap 3 gezet kunnen worden. 

Vaccinatie

Inmiddels zal een deel van onze leden al de eerste of zelfs de tweede vaccinatie hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid willen we graag vermelden dat deze groep leden zich evengoed aan alle beperkende regels dient te houden, mochten we weer starten met badminton. Een groot deel van onze leden wacht nog op de vaccinatie en is waarschijnlijk pas na de zomervakantie voorzien van de tweede prik. Mochten er leden zijn die twijfels hebben om weer te starten met het badmintonnen alvorens voorzien te zijn van de vaccinaties, dan horen we dit ook graag, dan kan daar eventueel in de opstart rekening mee gehouden worden (denk aan reserveren zaaluren).

Nog even geduld en blijf gezond! 

Vragen? Stuur een mail!

Names het bestuur

< terug naar alle nieuwsberichten